Terug naar overzicht

Interconnect werkt continu aan het verbeteren en doorontwikkelen van zijn diensten en infrastructuur. In een eerdere blog refereerden we al aan de nieuwe darkfibers tussen onze eigen datacenters in Den Bosch & Eindhoven en onze POP-locaties te Amsterdam.

Sinds 2018 zaten we in een selectietraject voor een nieuwe generatie aan DWDM (Dense Wavelength Divsion Multiplexing) apparatuur. Nadat eind 2018 de keuze is gemaakt zijn we in de week van 11 februari in Meiningen, Duitsland, geweest om deze apparatuur door te testen.

Het platform

Na het opstellen van een shortlist aan kandidaten die voldeden aan de eisen (100/40/10/1 GbE en 16G fiber channel) is het FSP 3000 platform van Adva Optical Networking geselecteerd. Dit platform biedt een modulair chassis wat gevuld kan worden met verschillende type lijnkaarten om de gewenste klantaansluiting te bieden.

adva kopie kopieMet de introductie van dit platform gaan we ook DWDM van en naar Amsterdam als dienst aanbieden. De bestaande DWDM platformen in Den Bosch en Eindhoven zullen in de loop van 2019 vervangen worden door dit platform.
Voor DWDM tussen Den Bosch en Eindhoven kiezen we voor een groter chassis (6U) met meer klantpoorten, daar het gros van onze DWDM dienst hier afgenomen wordt. Het chassis van Den Bosch – Amsterdam en Eindhoven – Amsterdam is met een hoogte van 2U kleiner.
Afhankelijk van de gebruikte bandbreedte maken we gebruik van de Quadflex en OpenFabric400 lijnkaarten.
De QuadFlex kaart maakt gebruik van coherente DWDM techniek en kan maximaal 4x 100 Gbit/s OTU-4 signalen multiplexen over 2 wavelengths. 100 GbE client access wordt rechtstreeks op de quadflex getermineerd.
De OpenFabric400 kaart is een multi-service lijnkaart die verbonden wordt met de Quadflex. Client access op de Open Fabric is 40/10 GbE en 16G FC.
In Den Bosch en Eindhoven bieden we daarnaast met de 16TCC-PCM kaart nog 1 GbE.

 

figuur 1
Figuur 1 – Chassis voor de wavelength van Den Bosch – Amsterdam & Eindhoven – Amsterdam.

figuur 2
Figuur 2 – Chassis voor de wavelength van Den Bosch – Eindhoven.

Site visit Adva Meiningen

groep

Op 13 februari 2019 zijn we (met een technische en management delegatie) afgereisd naar Meiningen, Duitsland, voor een bezoek aan het POC en repair center van Adva Meiningen. Op deze locatie wordt het overgrote deel van de RMA aanvragen en klantdemo’s voor EMEA uitgevoerd. 
Op de agenda stonden technische testen voor het technische deel van het gezelschap en management meetings voor het management.
Na de nodige ESD maatregelen getroffen te hebben, stond onze afgenomen set-up voor ons opgebouwd. Dit bestond uit een totaal van 8 verschillende chassis.
4x Den Bosch – Eindhoven (redundant)
2x Den Bosch – Amsterdam
2x Eindhoven – Amsterdam

Nadat we basis uitleg kregen over de topologie, hebben we de validatie gedaan van de gebruikte lengtes, de verwachte demping en de algemene opzet. De staging is opgebouwd met de aangeleverde gegevens vanuit de fiberleverancier(s) en ons eigen glasvezelnetwerk tussen Den Bosch en Eindhoven.
Om de grenzen van de set-up op te zoeken zijn we hierna met optische dempers de randen van het spectrum op gaan zoeken. Hierdoor ontstond er een beeld van de hoeveelheid speling, die nog mogelijk is op het fysieke vlak.

staging

Nadat we de maximale demping succesvol met een optische spectrum analyzer getest hadden, konden we de testdagen succesvol afsluiten en tevreden terugkeren naar Nederland.

 Wilt u meer weten hierover? Neem dan contact met ons op via info@interconnect.nl. 

 

Plaats reactie

1000 Resterende tekens