Terug naar overzicht

Binnen Interconnect wordt continu gezocht naar manieren om bestaande werkzaamheden slimmer uit te voeren. Met als belangrijkste doel het foutloos uitvoeren van herhalende taken en het alloceren van medewerkers op nieuwe ontwikkelingen.

In het verleden werd dit gedaan door een diversiteit aan scripts in verschillende talen, zoals Powershell, Perl, Python, bash of PHP. De wens bestond al langere tijd om deze diversiteit samen te voegen in een gestructureerd systeem waar we ook versiebeheer, RBAC en auditing in mee kunnen nemen.

Na een intern selectieproces hebben we besloten een proof of concept met diverse systemen op te starten. De belangrijkste spelers betroffen:

systemen

 

 

 

 

De belangrijkste selectiecriteria voor de proof of concept waren:

1. Support voor een veelvoud aan protocollen, zoals Netconf, maar ook SSH of REST.
2. Mogelijkheid om in meerdere talen custom scripts aan te roepen.
3. Mogelijkheid tot executie van automation scripts via een REST API.
4. Bij voorkeur native ondersteuning voor onze Juniper netwerklaag.
5. Bij voorkeur agentless op de doelsystemen.

redhat

Natuurlijk waren er nog andere eisen en wensen, maar door deze combinatie aan factoren kwamen we al snel uit op Ansible als keuze voor de engine. De aanvullende wensen en eisen op het gebied van REST API’s, RBAC, logging en auditing kunnen we invullen door gebruik te maken van Ansible Tower

Op dit moment zijn onze engineers druk bezig met de implementatie van de eerste workflows binnen Ansible. Op korte termijn zullen ook de bestaande scripts ingebouwd worden in deze workflow. In de nabije toekomst zullen we in dit blog verder uitwijden over de technische set-up.

Plaats reactie

1000 Resterende tekens