Terug naar overzicht

5-10-2020

In plaats van de gebruikelijke jaarlijkse VMworld evenementen in wereldsteden, zoals San Francisco en Barcelona, werd er deze keer een gratis online evenement georganiseerd. Gezien de 100.000 inschrijvingen was er meer dan voldoende animo voor. Tijdens deze editie kon je kiezen uit meer dan 900 verschillende virtuele sessies over de ontwikkelingen in de markt en diverse oplossingen van VMware en hun partners. Ook waren er zogenaamde hand-on labs om kennis te maken met de verschillende oplossingen. Verder was het mogelijk om in contact te komen met experts van VMware.

General Session door Pat Gelsinger
Geheel volgens traditie trapte ook deze keer Pat Gelsinger, CEO van VMware, het evenement af met een General Session. Tijdens deze sessie ging Pat in op de uitdagingen, die de Corona-pandemie met zich mee heeft gebracht en hoe VMware hun klanten hierbij heeft kunnen ondersteunen. Ook werd tijdens deze sessie opnieuw ingegaan op de strategie van VMware ‘any app, any cloud, any device’. Het doel van de oplossingen van VMware is, dan ook om elke applicatie vanaf elke cloud beschikbaar te kunnen stellen aan elk apparaat.

Een belangrijke stap hierin is dat VMware op alle grote public clouds, zoals AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud en Oracle, cloud gestandaardiseerde diensten heeft ontwikkeld, waarvan de workloads onderling uitwisselbaar zijn.

Start van Monterey project

Tijdens de General Session werd er ook een aankondiging gedaan. VMware gaat namelijk met een aantal partners en klanten het project ‘Monterey’ starten. Doel van dit project is om verschillende taken van de standaard CPU te offloaden op specifieke hardware, zogenaamde smartnics. Met als doel om meer performance te kunnen leveren en een betere beveiliging te kunnen bieden.

Ontwikkelingen rondom containerisatie en Kubernetes

VMware maakt ook flinke sprongen met betrekking tot de adoptie van containerisatie en Kubernetes. Vanaf eind dit jaar komt het VMware Tanzu-platform beschikbaar in de standaard ESXi-hypervisor. Vanaf dan is het dus mogelijk om Kubernetes te draaien in de vertrouwde vSphere-omgeving.

Cloud Director versie 10.2

Deze nieuwe mogelijkheden voor containers zullen ook meteen worden doorgevoerd in de nieuwe versie van Cloud Director, versie 10.2. Andere noemenswaardige verbeteringen, die we kunnen verwachten in deze versie:

  • Mogelijkheden voor het garanderen en limiteren van I/O performance op vm-niveau.
  • Volledige integratie van belangrijkste NSX-T mogelijkheden.
  • Shared disks komen beschikbaar voor ander andere Microsoft Clustering.
  • Mogelijkheden voor ‘Guided tours’ om nieuwe klanten wegwijs te maken in de UI.
  • Mogelijkheden voor providers om meldingen weer te geven in de Cloud Director portal.

Update van vRealize Operations Tenant App

Ook de vRealize Operations Tenant App, die wij gebruiken om inzicht te krijgen in de performance van omgevingen, zal een nieuwe update krijgen. Wat erg fijn is, is dat er een mogelijkheid komt om alerts per e-mail te verzenden. Voorheen was er geen mogelijkheid om proactief op de hoogte te worden gebracht van (naderende) problemen. Ook zal deze Tenant App, niet geheel verrassend, ondersteuning krijgen voor Kubernetes.

Kortom, er zijn een hoop positieve ontwikkelingen gaande bij VMware, die er ongetwijfeld voor gaan zorgen dat wij nog betere diensten kunnen gaan leveren! Als u hierover vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen via tel. 073 88 000 00. Of stuur een e-mail naar sales@interconnect.nl.

Tags

Plaats reactie

1000 Resterende tekens