Terug naar overzicht

Om een IT-infrastructuur in het datacenter effectief tegen stroomuitval te beschermen, zijn de racks in een professioneel TIER-III datacenter uitgerust met twee onafhankelijk van elkaar functionerende (redundante) stroomfeeds. Hiermee wordt de in het rack geïnstalleerde apparatuur op het elektriciteitsnet aangesloten.   

Onze datacenter engineers constateren soms dat klanten deze redundante stroomvoorziening niet optimaal gebruiken. Met als gevolg dat de redundantie verloren gaat en er een schijnzekerheid ontstaat, dat uitval van één van de stroomfeeds opgevangen wordt door de nog functionerende stroomfeed. Deze situatie ontstaat bijvoorbeeld als beide voedingen van de apparatuur op dezelfde stroomfeed worden aangesloten. Of als het totale opgenomen vermogen van de apparatuur die normaliter door twee feeds geleverd wordt hoger is, dan de gezekerde waarde van een enkele feed. In het laatste geval wordt bij uitval van een feed de zekering van de nog actieve feed geactiveerd.

Kritische apparatuur met een enkele voeding kan via een Transfer Switch toch op beide feeds aangesloten worden. De Transfer Switch schakelt zeer snel over naar de actieve feed, zonder dat de aangesloten apparatuur daar hinder van ondervindt.

We willen u graag wat tips geven om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden:

  • Het is belangrijk om regelmatig te testen of alles nog goed is aangesloten. Hiervoor is het essentieel dat uw documentatie op orde is. U test dan ook direct of uw IT-apparatuur nog goed functioneert.
  • Met Technews kondigt Interconnect onder andere gepland onderhoud aan. Op deze manier houden wij u op de hoogte van onderhoudswerkzaamheden in de datacenters, die mogelijk risico’s of impact kunnen hebben op de stroomvoorziening van uw rack(s). Het is belangrijk om deze eNieuwsbrieven goed door te nemen en waar nodig maatregelen te treffen om uitval te voorkomen. We adviseren u om deze berichten door te sturen naar de belanghebbende collega’s binnen uw organisatie.
  • Wij raden u aan om uw rack zelf regelmatig te inspecteren en netjes te houden, labelen van kabels en toepassen van bijvoorbeeld verschillende kleuren voor de A-feed en de B-feed en geen PDU’s door te lussen Dit draagt bij aan het reduceren van risico’s.
  • Let bij het plaatsen van apparatuur ook goed op de airflow, zodat er geen warme lucht in de cold corridor terecht komt en de apparatuur op efficiënte wijze van koeling wordt voorzien. Dit draagt bij aan de levensduur en werking van uw kostbare apparatuur.
  • Het is aan te raden om een gedetailleerd rack overzicht te maken, bijvoorbeeld een aanzicht van uw rack in Excel. Onze engineers kunnen u hierbij helpen, dit is namelijk een onderdeel van onze dienst Smart Hands!
  • Het voorkomen van uitval is essentieel. Het kan een goed idee zijn om kritische apparatuur redundant uit te voeren. Mocht één van de apparaten uitvallen of defect gaan, dan leidt dat niet tot uitval van een deel of zelfs uw gehele infrastructuur in het rack, maar blijft deze beschikbaar.
  • Voor hoog beschikbare IT-omgevingen biedt een Twin datacenter opzet maximale beschikbaarheid. Neem hiervoor eens contact op met één van onze consultants. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden om de beschikbaarheid van uw IT-infrastructuur te maximaliseren.
  • Interconnect biedt een scala aan mogelijk om uw beschikbaarheid te verhogen. Bijvoorbeeld met gebruik van meerdere racks in 2 verschillende zalen, in verschillende vleugels (in Eindhoven) of geografisch gescheiden in verschillende datacenters (Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch).

Vragen?
Als u hierover nog vragen heeft, neem dan contact op met onze datacenter engineers.

Tags

Plaats reactie

1000 Resterende tekens