Terug naar overzicht

19-4-2021

Het laatste jaar zijn we met z’n allen noodgedwongen thuis komen te zitten en is het thuis werken in een sneltreinvaart doorgevoerd. Dit heeft natuurlijk veel consequenties gehad zowel persoonlijk als zakelijk. Er zijn onder andere veel nieuwe applicaties in gebruik genomen om het thuiswerken te ondersteunen. En voor je het weet, is er een multi-cloud omgeving ontstaan. Was dit altijd al de wens of is dit een negatieve (tegenwoordig een positief woord) bijkomstigheid van alles versnelt doorvoeren? Als een multi-cloud structuur ‘out of the blue’ is ontstaan, is er vaak niet goed nagedacht over de strategische en functionele inrichting binnen de organisatie. Het resultaat: er is geen goede samenwerking tussen de diverse cloud oplossingen/platformen en er ontstaat een gebrekkig inzicht in wat er precies wordt gebruikt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Voordelen van een multi-cloud aanpak 

Door bewust te kiezen voor een multi-cloud structuur, kun je de belangrijkste beperkingen van de verschillende cloudvormen omzeilen. Multi-cloud wil zeggen, dat je gebruik maakt van meerdere clouds naast elkaar, doordat je meerdere cloud serviceproviders gebruikt. Je hebt dus de vrijheid om per workload (dienst, applicatie of data) te bepalen welke cloud het beste past.

Wil je het beste uit de multi-cloud halen? Breng dan allereerst goed in kaart hoe jouw applicatielandschap eruitziet en waar welke applicaties draaien. Echter, belangrijker nog is om te bepalen wat je wilt bereiken met deze multi-cloud aanpak? Wil je geen vendor of cloud lock-in, wil je het beste uit de verschillende cloudvormen halen? Misschien wil je jezelf juist commiteren aan één cloudvorm/techniek om ontwikkelingen en samenwerking tussen verschillende componenten te versnellen en neem je hierbij de lock-in voor lief!

Maak een goede strategie!

Een goed uitgestippelde strategie voorkomt dat de beheerlast, complexiteit en abonnementskosten onbeheersbaar worden. Vervolgens is het zaak om de connectiviteit tussen de clouds in orde te maken, tenminste als je de verschillende clouds met elkaar wil laten samenwerken. Wil je workloads eenvoudig kunnen verplaatsen? Zorg dan voor standaardisatie zonder afhankelijkheden van infrastructuur of specifieke tooling van cloudproviders, zodat ze soepel op meerdere cloudplatforms kunnen draaien. Zo draait elke workload op de juiste cloud.

Meer informatie?

Als je hierover vragen hebt, dan kun je contact met ons opnemen via tel. 073 88 000 00. Of stuur een e-mail naar sales@interconnect.nl.  

Tags

Plaats reactie

1000 Resterende tekens