Terug naar overzicht

Vorige week stond bij mij in het teken van het “bezoeken” van KubeCon 2020, hét congres van de Cloud Native Computing Foundation https://www.cncf.io/). Ik zeg “bezoeken”, want in de plaats dat ik voor een aantal dagen afreisde naar Amsterdam, heb ik mij opgesloten op mijn zolder (met airco 😊). Ik stond virtueel midden in de Cloud native community. Een wereld die wordt gedomineerd door open source, zoals Kubernetes, Prometheus, Helm, Rook en Harbor en vele andere high end open source projecten.

Meer dan 10.000 bezoekers!
De bezoekersaantallen zijn nu nog niet bekend, maar de inschatting is dat meer dan 10.000 mensen dit online event hebben bezocht. Veel van de bezoekers zijn ontwikkelaars en zitten diep in de techniek. Het is een sterk technisch georiënteerd event. Zelf ben ik geen ontwikkelaar en ik zit ook niet heel diep in de techniek. Maar toch is het erg interessant om “rond te lopen” op KubeCon. Het is een deep dive in de open source wereld. Ik heb keynotes en veel talks bijgewoond, demo’s gezien en met veel mensen gepraat op de virtual booths.

Dit viel mij op:

  • 90% van de keynotes werd verzorgd door een vrouw. Dit heb ik niet vaker meegemaakt bij een technisch georiënteerd event.
  • De community is erg open. Iedereen is bereid om je te woord te staan zonder enig commercieel belang. Dit is wel eens anders als je een stand op een beurs bezoekt.
  • Iedereen werkt met elkaar samen. In sommige gevallen werken zelfs concurrerende bedrijven gezamenlijk aan een open source project. 
  • Alles gaat over de inhoud, weinig commerciële “sausjes”. De talks waren gericht op het delen van informatie en niet in het verkopen van producten of diensten.
  • Een virtueel event werkt! Het moet natuurlijk allemaal technisch werken en dat deed dit event. Daarnaast is het belangrijk dat je zelf gedisciplineerd en geconcentreerd het event volgt. Dus geen e-mails bekijken tussendoor! 
  • Open source is zeer volwassen en de community is sterk groeiende. 
  • De “traditionele” leveranciers (closed source) gaan zich steeds meer mengen in deze wereld.

De kracht van Interconnect!
Uiteraard was mijn doel ook om te kijken of er een plek voor Interconnect is in deze wereld. Gedurende de sessies kwam ik erachter, dat deze er zeker is. Niet zo zeer door mee te ontwikkelen aan open source projecten. Maar door de focus te houden op de kracht van Interconnect; het leveren van betrouwbare infrastructuur. Tijdens één van de talks kwam een slide voorbij, waar de rol van Interconnect door een ontwikkelaar in één quote duidelijk werd gemaakt: “Anything below Kubernetes is overhead for us”.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over deze ontwikkelingen en wat Interconnect hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoon 073 88 000 00. Of door een e-mail te sturen naar sales@interconnect.nl.

 

Plaats reactie

1000 Resterende tekens