Terug naar overzicht

Na maanden van voorbereiding is het bijna zover. Binnenkort gaat voor één van onze klanten het eerste cluster live op het fonkelnieuwe managed Kubernetes-as-a-Service (KaaS) platform. Dat wil zeggen dat Interconnect de onderliggende infrastructuur beheert en de klant zich kan focussen op het deployen van zijn applicaties. In deze blogpost vertellen we je graag meer over deze nieuwe dienst.

De infrastructuur is gebaseerd op Rancher, een open-source multi-cluster orchestration platform. Rancher biedt Interconnect de mogelijkheid om gemakkelijk en overzichtelijk voor verschillende klanten de clusterinfrastructuur te beheren. Klanten worden vervolgens geautoriseerd, zodat ze zelf de applicaties in het Kubernetes cluster kunnen inrichten. De klant krijgt, naast de bekende Kubernetes API, ook toegang tot het eigen cluster via het Rancher dashboard.

Aangeboden op VMware-platform
Kubernetes wordt aangeboden vanaf het eigen VMware-platform vanuit de eigen datacenters van Interconnect. De klant heeft de keuze uit een schaalbaar single-site en/of multi-site cluster voorzien van een F5 load balancer. Vanuit het Kubernetes cluster van de klant kan deze load-balancer door de klant zelf worden beheerd. Om de onderliggende containers van persistent storage te voorzien, kan gebruik worden gemaakt van StorageOS of VMware vSphere CSI. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van S3 compatible storage voor de applicatie data of back-ups.

Doordat de volledige onderliggende infrastructuur vanuit de datacenters van Interconnect in Eindhoven en Den Bosch wordt aangeboden, blijft alle data binnen de Nederlandse grenzen. Door de snelle verbinding met de drie grote public cloud providers kunnen applicaties daarnaast ook naadloos gebruik maken van deze diensten. Vanuit het Rancher dashboard kunnen ook clusters bij public cloud providers worden beheerd. Dit biedt mogelijkheden voor multi en hybrid cloud implementaties.

Interconnect volgt de grote public cloud leveranciers
De trend van containerisatie van applicaties is al enkele jaren geleden ingezet, maar heeft de laatste jaren een extra impuls gekregen door de ontwikkeling van container orchestratie oplossingen (zoals Kubernetes). En door een groeiend aanbod van managed cloud oplossingen op dit gebied. Grote public cloud providers, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform, en een aantal Nederlandse partijen bieden al enige tijd hun eigen Kubernetes implementaties aan. Met deze nieuwe dienst hoort Interconnect hier ook bij. Wij bieden hiermee een managed Kubernetes alternatief aan om uw applicaties 100% op Nederlandse bodem te laten draaien, vanuit onze betrouwbare datacenters.

Meer informatie?
Heeft u een Kubernetes vraagstuk of wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 073 88 000 00. Of stuur ons een e-mail.

Plaats reactie

1000 Resterende tekens