Terug naar overzicht

Om te kunnen blijven voldoen aan de steeds verder groeiende verwachtingen van onze klanten op het gebied van connectivity en uptimegaranties investeert Interconnect continu in het core- en access netwerk.

Het core netwerk is verantwoordelijk voor data transport tussen onze eigen datacenters en de datacenters die bestempeld zijn als point of presence (POP) locatie, waar verbindingen met het internet en andere diensten gemaakt worden. Het access netwerk is dat deel van het netwerk waarop klanten worden aangesloten met een IaaS omgeving, rackspace, of aanverwante diensten.

Voor zowel het core als access netwerk maakt Interconnect hoofdzakelijk gebruik van apparatuur van Juniper Networks. We richten ons hierbij dan voornamelijk op de MX / QFX / EX en SRX lijn.

Om verder te kunnen ontwikkelen aan het core netwerk is eind 2017 de keus gemaakt om de aanschaf van nieuwe core routers te gaan onderzoeken. Diverse leveranciers zijn de selectie gepasseerd maar uiteindelijk is er gekozen voor de Juniper Networks MX204 router.

routerBelangrijke selectiecriteria voor de aanschaf van deze routers waren:

  • (Nog) sneller kunnen verwerken van grote wijzigingen in de internet route tabellen (ten opzichte van de huidige MX480 routers).
  • De mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van 40 en 100 gbit interfaces, om zo voldoende schaal te realiseren voor de komende jaren.
  • Een platform waarmee het automatiseren van configuratie nog verder gerealiseerd kan worden.
  • Gebruik van ‘streaming telemetry’ voor het op pakket niveau kunnen doen van monitoring en analyse.
  • Het makkelijker kunnen voorzien in connecties tussen de datacenters voor onze klanten.

Inmiddels is de vereiste hardware gearriveerd en zijn de voorbereidingen in volle gang. Over de komende periode zullen we u middels Interconnect Technews informeren over de implementaties van de nieuwe netwerk core.

In een later blog zullen we ook technisch dieper ingaan op de werking van het netwerk, de topologie en de gebruikte protocollen.

Plaats reactie

1000 Resterende tekens