Terug naar overzicht

3-12-2020

In mijn vorige blog heb ik aangegeven, dat eindklanten het beste elk hun eigen virtuele datacenter kunnen krijgen. Eén van de voordelen, die ik daarin benoemde was dat je eindklanten op deze manier ook toegang kunt geven tot hun eigen virtuele datacenter met hun eigen (beperkte) rechten.

In deze blog wil ik laten zien hoe je dit kunt instellen in VMware Cloud Director.

In dit voorbeeld heb ik onder mijn organisatie als IT-dienstverlener 2 virtuele datacenters aan laten maken. Deze zijn bedoeld voor 2 afzonderlijke eindklanten, namelijk: OVDC-klant1 en OVDC-klant2.

Afbeelding1 kopie kopie

Voor beide eindklanten heb ik elk 1 user aangemaakt. Deze user heeft de rol van “VM User” toegewezen.

Het is belangrijk, dat de gekozen rol geen rechten heeft op “Allow Access to All Organization VDCs”. Je kunt hiervoor een standaard rol gebruiken of er zelf één definiëren.

Afbeelding2

Ik wil zorgen, dat virtueel datacenter “OVDC - klant1” alleen toegankelijk is voor gebruiker “klant1”. En dat de overige klanten, zoals klant 2 dit datacenter niet kunnen zien. Ik moet binnen elk datacenter de standaard rechten aanpassen. Zodat deze alleen zichtbaar zijn voor de door mij gekozen gebruikers of groepen van gebruikers. Hiervoor gebruik ik functie ‘Sharing’ binnen elk datacenter. Hierbij kan ik aanvinken voor welke gebruikers of groep gebruikers dit datacenter zichtbaar moet zijn.

Voor gebruikers met een rol, die rechten heeft op “Allow Access to All Organization VDCs” is dit niet van toepassing. Zij kunnen namelijk altijd alle datacenters zien.

In onderstaand voorbeeld geef ik alleen “klant1” toegang tot datacenter “OVDC - klant1”.

Afbeelding3

Wanneer ik nu inlog als klant1, zie ik alleen het virtuele datacenter van deze klant. Ik kan alleen zaken uitvoeren, die binnen de bijbehorende rol toegestaan zijn.

Afbeelding4

Wanneer ik hetzelfde doe voor klant2 en het bijbehorende virtuele datacenter “OVDC - klant2”, dan zal ook deze klant alleen zijn datacenter zien.

Afbeelding5

Afbeelding6

Meer informatie?

Als je hierover vragen hebt, dan kun je contact met ons opnemen via tel. 073 88 000 00. Of stuur een e-mail naar sales@interconnect.nl.

Plaats reactie

1000 Resterende tekens