Terug naar overzicht

30-11-2020

De Interconnect Cloud, op basis van VMware Cloud Director, is de ideale cloud voor Managed Service Providers. Dit zijn IT-dienstverleners, die meerdere eindklanten bedienen. Hieronder lees je de mogelijkheden om als IT-dienstverlener meerdere eindklanten zo optimaal mogelijk onder te brengen in de Interconnect Cloud.

Wanneer wij een IT-dienstverlener aanmaken in onze cloud, dan vormt deze een organisatie met één of meerdere virtuele datacenters. Ons advies hierbij is om elke eindklant een eigen virtueel datacenter te geven onder de organisatie van de betreffende IT-dienstverlener.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • Alle virtuele datacenters (van de verschillende eindklanten) zijn voor de IT-dienstverlener vanuit één portal te beheren.
  • Alle resources van eindklanten zijn optimaal van elkaar gescheiden.
  • Elk virtueel datacenter heeft zijn eigen resources. Het gebruik van resources van andere klanten zal dan ook geen invloed hebben op de overige klanten.
  • Het is gemakkelijker om overzicht te houden per klant.
  • Het is mogelijk om eindklanten toegang te geven in de portal tot alleen hun eigen virtuele datacenter(s) met hun eigen permissies. Meer hierover en hoe je dit kunt instellen, volgt in een volgend blog!

Voor elk nieuw virtueel datacenter moet je contact opnemen met Interconnect. Je krijgt dan een apart sub-contract voor de nieuwe resources in het nieuwe virtuele datacenter.

Wanneer je inlogt op de portal, dan krijg je alle virtuele datacenters te zien. En zo kun je hieruit een keuze maken. Je hebt hierbij ook de mogelijkheid om de weergave te filteren om zo gemakkelijker het juiste datacenter te vinden.

Afbeelding1

Meer informatie?

Als je hierover vragen hebt, dan kun je contact met ons opnemen via tel. 073 88 000 00. Of stuur een e-mail naar sales@interconnect.nl.

Tags

Plaats reactie

1000 Resterende tekens